Tenslotte kan afscheiding op grond van kwaadaardige aandoeningen van de schede of de baarmoeder ontstaan. Het is daarom belangrijk, iedere abnormale afscheiding door een arts te laten onderzoeken. Verschillende soorten afscheiding, met name de kleur en de geur geven de dokter aanwijzingen over de oorzaak. De weerstand van de schede tegen infecties neemt af in de overgangsjaren. Een irritatie van het slijmvlies leidt gemakkelijk tot pijn bij het geslachtsverkeer, tot een branderig gevoel, jeuk of tot licht bloedverlies. Bloedverlies kan ook een teken van een eileider-ontsteking, een baarmoederverzakking of een baarmoederprolaps zijn. Ook bij een miskraam treedt vaak een bloedige afscheiding. Bij verdenking op een kwaadaardige aandoening, moet deze altijd door middel van onderzoek door de arts uitgesloten worden.

buikpijn afscheiding een pessarium als anticonceptiemaatregel niet geschikt. Verder bestaat de mogelijkheid dat het slijmvlies van de baarmoederhals groeit. Ook dit kan een onaangename afscheiding tot gevolg hebben.

Wat zijn de oorzaken van afscheiding? Bij elke vorm van afscheiding is er een verstoring van de flora in de schede, een irritatie van het slijmvlies. Deze kan veroorzaakt worden door onvoldoende verzorging van de uitwendige geslachtsorganen. Niet altijd teken van ziekte, vooral bij jonge meisjes komt weleens witte vloed voor (fluoralba). Het gaat hier om een toegenomen slijmproduktie van de schede, waarvan de oorzaak psychisch kan zijn, samenhangend styles met erotische verlangens en conflicten. Deze afscheiding gaat vanzelf over en duidt niet op een ziekte. Ook pasgeborenen hebben tussen de derde en vijfde levensdag afscheiding, die volkomen onschuldig. Het is een reactie van het lichaam, omdat plotseling geen hormonen (oestrogenen) meer van de placenta worden verkregen. Maar onnodige spoelingen met water of desinfecterende middelen kunnen net zo schadelijk zijn. Infecties van de schede die gepaard gaan met afscheiding kunnen ook veroorzaakt worden door bacteriën en andere ziektekiemen die tijdens het geslachtsverkeer worden overgebracht.

buikpijn afscheiding

Eileiderontsteking symptomen: buikpijn onderbuik/ afscheiding


Deel, email, de schede moet altijd wel wat vochtig zijn, vandaar dat de slijmvliezen constant een helder, vloeibaar slijm produceren. De hoeveelheid kan verschillen. Soms neemt de slijmproduktie iets toe, bijvoorbeeld gedurende de eisprong, tijdens de zwangerschap en bij seksuele opwinding. Omdat de schede naar buiten toe open is, kunnen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen naar binnen dringen. Dat hierdoor geen infecties ontstaan komt doordat het slijm melkzuurbacteriën bevat. Deze hebben de taak de vermenigvuldiging van binnengedrongen micro-organismen te voorkomen. Desondanks kan er toch nog een infectie breda ontstaan. Dan wordt nog meer slijm geproduceerd om de micro-organismen af te weren.

Ik wil de oorzaak van buikpijn


Adviezen ten aanzien van seksuele partner(s gezinsleden en huisgenoten Wanneer iemand weet dat hij of zij drager is van het hepatitis b-virus wordt aangeraden de vaste (seks)partner, gezinsleden en huisgenoten tegen hepatitis B te vaccineren. Hiv hiv virus dat aids veroorzaakt. In bloed, speeksel, sperma en voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. In de dagelijkse omgang is er nauwelijks of geen risico op hiv-infectie. door onveilig vrijen -elkaars spuiten gebruiken Bij druggebruikers Eenmaal in het lichaam begint het virus het afweersysteem af te breken. Gevolgen hiv besmetting in het begin : weinig tot niets. Soms, kort durende griepachtige klachten (de fase van acute hiv-infectie).

buikpijn afscheiding

Seksueel contact Het gaat dan vooral natural om onbeschermd seksueel contact Bloed-bloedcontact Besmetting kan via besmet bloed plaatsvinden (druggebruik) symptomen meestal zonder symptomen en dus onopgemerkt. Minderheid geïnfecteerdenkrijgt wél klachten. Veel voorkomende klachten zijn : vermoeidheid, verhoging, spier- en gewrichtspijn, lusteloosheid, misselijkheid, pijn in de bovenbuik. Ook huidafwijkingen en gewrichtsontstekingen komen voor. Soms gevolgd door geelzucht: het geel zien van het oogwit en de huid, in combinatie met donkere urine (als oude thee en soms ook bleke ontlasting (stopverfkleurig).

Wanneer: Klachten ontstaan gemiddeld twee tot drie maanden na de besmetting Op lange termijn chronische actieve hepatitis B : een langdurige (chronische) ontsteking in de lever. Deze chronische infectie kan op den duur ernstige gevolgen hebben, omdat er littekenweefsel in de lever ontstaat (levercirrose). Bij levercirrose reflux functioneert de lever minder goed, waardoor er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan. Ook is er een verhoogd risico op leverkanker. Behandeling hepatitis b als je het hebt: niets aan te doen, wel remmende medicijnen ( helpt bij 40) In Nederland worden groepen met een verhoogd risico op hepatitis B gratis gevaccineerd. Dit zijn bijvoorbeeld prostituees, druggebruikers en mannen die seks hebben met mannen.

Buikpijn, rechtsonder vooral


Enkele dagen tot weken nadien. Behandeling: antibiotica meldplicht dokter naar overheid en meldplicht naar partner gonorroesymptomen Symptomen van de bacteriën (gonokokken) jeuk en Pijn bij het plassen stinkende etterige afscheiding uit de urinebuis keelontsteking, met koorts en opgezette klieren in de hals. soms gewrichtsontstekingen etterige Afscheiding uit vagina onvruchtbaarheid of mogelijkheid tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap Opgepast: bij veel vrouwen veroorzaakt dit geen verschijnselen ontsteking van de bijbal, pijn, zwelling, koorts besmetting Wanneer : Twee tot twaalf weken na infectie met syfilis waar? Plaats, waar je besmet bent, én of meer zweertjes. Dit kan op of in de penis, vagina, anus of mond zijn. Het zweertje kan ongeveer een centimeter groot worden, voelt hard aan en doet meestal geen pijn Derde stadium Als je tijdens de eerste twee stadia van syfilis niet bent behandeld, kom je in het zogenaamde sluimerstadium.

De bacteriën zijn nog steeds in het lichaam aanwezig zonder dat je er iets van hoeft te merken. Je kan de ziekte wel doorgeven aan anderen. Later kunnen organen beschadigd raken: het hart en de aorta (vaatverandering de hersenen (geestelijke achteruitgang het ruggenmerg (hierdoor kunnen verlammingsverschijnselen optreden) de botten (ontsteking). Hendrik viii hij besmette zijn vrouwen gevolgen: besmette kinderen doodgeboren kinderen Misvormde kinderen Links bottuberculose/ rechts syfilis Congenitalesyphilis bijkinderenjongerdan 1 jaar is het percentage 23 gestegenvanaf 20Meldplicht : dokter partner Hepatistis b hepatitis b is erg besmettelijk. Het virus bevindt zich in het bloed, maar ook in andere lichaamsvloeistoffen, zoals sperma, speeksel en vaginaal vocht. Hoe krijg je hepatitis B?

Weer die buikpijn en lage rugpijn

Terugkerende aanvallen, als de klachten van de eerste infectie zijn verdwenen, lijkt het of het herpesvirus ook weg is uit het lichaam. Helaas is dat niet. Het beds virus heeft zich uit de huid of slijmvliezen teruggetrokken in een zenuwknoop. Daar blijft het sluimerend aanwezig. Het kan zich opnieuw vermenigvuldigen en nieuwe blaasjes op huid of slijmvliezen veroorzaken. Behandeling Er bestaat geen geneesmiddel Gonorroe/ druiper Etter en slijm uit penis of vagina hoe opgedaan? Vrijen zonder condoom waar?: urinebuis en baarmoederhals, anus wie? Allebei de geslachten Wanneer?

buikpijn afscheiding

Rugpijn en buikpijn - vrouw

Opgepast: bij. Vrouwen en bij 1/3 van de mannen veroorzaakt dit geen verschijnselen. Clamidia: soa die het meest voorkomt gevolgen behandeling : antibiotica, anders gaat de ontsteking mogelijk verder naar de eileiders of de prostaat. Gevolgen : mogelijk onvruchtbaarheid Chronische buikpijn en bij buitenbaarmoederlijke zwangerschappen meldplicht, herpes ( haar lijkt op koortsblaasjes) pijnlijke infectie van de huid en de slijmvliezen in en rond de geslachtsdelen jeuk en een geïrriteerd, branderig of pijnlijk gevoel. Rode plekjes op de huid of slijmvliezen. Een tot twee dagen daarna worden blaasjes of zweertjes zichtbaar: - op of rond de penis - de schaamlippen, de ingang van de vagina - rond de anus, - binnenin de vagina, op de baarmoedermond - in de anus pijn, koorts, opgezette klieren. Vooral vrouwen hebben dan vaak pijn bij het plassen. Herpes / wat te doen?

Copyright Complaint Adult Content Flag as Inappropriate. I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described. Download Presentation, an Image/Link below is provided (as is) to download presentation. Download Policy: Content on the website is provided to you as is for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. Presentation Transcript, bepaalde sOAs, welke zijn er en hoe voorkom je ze? Vrijen zonder condoom, waar?: urinebuis en baarmoederhals, anus, wie? Symptomen: jeuk en Pijn bij het plassen, waterige afscheiding uit de urinebuis, afscheiding uit vagina, bloedverlies uit vagina buiten de menstruatieperiode chlamidia. Leeftijd : vooral tussen 15 en 30 jaar.

Pijn onderbuik: 15 oorzaken

Download, skip this Video, loading SlideShow in 5 Seconds. Soas PowerPoint Presentation, download Presentation. Soas 1 / 30, sOAs. Welke zijn er en hoe voorkom je ze? vrijen zonder condoom waar? urinebuis en baarmoederhals, amazon anus, wie? Allebei de geslachten Symptomen : jeuk en Pijn bij het plassen, waterige afscheiding uit de urinebuis.

Buikpijn afscheiding
Rated 4/5 based on 743 reviews